Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemická a farmaceutická informatika (UOCHT / C316)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOCHT / C316 - Chemická a farmaceutická informatika, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozdělení chemické literatury, Chemical Abstracts, Gmelinovo a Beilsteinovo kompendium, Web of Science, SCOPUS, CrossFire, CA on CD, SciFinder, Medline, vyhledávání patentových a toxikologických informací, chemické encyklopedie, práce s programem ChemSketch.

Získané způsobilosti

Schopnost vyhledat, získat, vytříbit a zpracovat nalezené informace týkající se nejen farmaceutického oboru.

Literatura

Mindl J.:. Chemická literatura a dokumentace. (skriptum Univerzita Pardubice)., 1994. Vymětal J. a kol:. Odborná literatura a informace v chemii. (Orac, Praha)., 2001. Šilhánek J.:. Chemická informatika (skriptum VŠCHT Praha 2002). Šimůnek P.:. Sekundární chemické informační zdroje (dostupný na stag.upce.cz).

Požadavky

Orientace v chemických oborech, porozumění chemie, znalost cizího jazyka (zejména anglického), schopnost shrnutí nalezených informací do smysluplného textu.

Garant

Ing. Markéta Svobodová, Ph.D.doc. Ing. Petr Šimůnek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Markéta Svobodová, Ph.D.doc. Ing. Petr Šimůnek, Ph.D.