Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bioorganická chemie (UOCHT / C318)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOCHT / C318 - Bioorganická chemie, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Struktura biopolymerů.Přehled, příprava a reakce aminokyselin.Příprava a struktura peptidů a polypeptidů.Přehled a reakce monosacharidů.Chemie disacharidů a polysacharidů.Chemie lipidů.Chemie nukleosidů, nukleotidů a nukleových kyselin.Přehled, příprava a využití alkaloidů.Klasifikace a biosyntéza a funkce terpenoidů.Chemie steroidů.Vitamíny rozpustné v tucích.Vitamíny rozpustné ve vodě.

Získané způsobilosti

Studenti získají základní znalosti (syntéza, struktura, vlastnosti, výskyt atd.) z chemie přírodních látek.

Literatura

ČERVINKA O., DĚDEK V., FERLES M.:. Organická chemie, SNTL, Praha 1969. " MACHÁČEK V., PANCHARTEK J., PYTELA O.:. Organická chemie, 2. část, 2. vydání, Univerzita Pardubice 1998. WAISSER K.:. Bioorganická chemie, Karolinum, Praha 1997. VODRÁŽKA Z., KRECHL J.:. Bioorganická chemie, SNTL, Praha 1991. DOSTÁL J. A KOL.:. Lékařská chemie II - bioorganická chemie, MU, Brno 2005. KARLSON P.:. Základy biochemie, Academia, Praha 1981.

Požadavky

Absolvování předmětu "Organická chemie I - C008"

Garant

doc. Ing. Pavel Drabina, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Drabina, Ph.D.