Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř z organické chemie II (UOCHT / C319)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOCHT / C319 - Laboratoř z organické chemie II, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

2,4,6-Trinitrofenol, benzoin, benzil, 1-brombutan, N-fenylaminoethanová kyselina, 4-chlortoluen, methyl 3-nitrobenzoát, 3-nitrobenzoová kyselina, 4-methoxybenzoová kyselina, fenylhydroxylamin, nitrosobenzen, 2-amino-4-fenylthiazol, 4-bromanilin, kyselina benzoová, diethyl 2,6-dimethyl-1,4-dihydropyridin-3,5-dikarboxylát, diethyl 2,6-dimethylpyridin-3,5-dikarboxylát.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu jsou posluchači schopni samostatně provádět i náročnější syntézy organických sloučenin. Dokáží provádět syntézy pod inertní atmosférou. Dokáží přečistit a identifikovat získané produkty. Mají znalosti z oblasti bezpečné práce a nakládání s odpady.

Literatura

Macháček V. a kol.:. Návody pro laboratorní cvičení z organické chemie. 2. vydání. Univerzita Pardubice, 2004. ISBN 80 7194 646X.

Požadavky

Absolvování laboratorního kurzu v plném rozsahu.Dodržování zásad bezpečné práce v laboratoři.Hodnocení praktické činnosti v laboratoři 70% zkouškyPrůběžné každotýdenní písemné kontroly přípravy na cvičení 30% zkoušky z předmětu

Garant

Ing. Patrik Pařík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Filip Bureš, Ph.D.doc. Ing. Aleš Imramovský, Ph.D.prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D.Ing. Oldřich Machalický, Dr.Ing. Patrik Pařík, Ph.D.Falko Pippig, Dr.Manikannan Ramaiyan, Dr.Ing. Jiří Tydlitát, Ph.D.