Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie heterocyklických sloučenin (UOCHT / C920)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOCHT / C920 - Chemie heterocyklických sloučenin, Fakulta chemicko-technologická, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Názvosloví heterocyklických sloučenin, retrosyntetické postupy, syntéza heterocyklů s 3 až 6 členným kruhem a kondenzovaných systémů s kyslíkem jako heteroatomem, syntéza heterocyklů s 3 až 6 členným kruhem a s jedním nebo více dusíky jako heteroatomem, syntéza systémů s více jak 6 členným kruhem a kondenzovaných heterocyklů s dusíkem jako heteroatomem, syntéza heterocyklů obsahujících síru, syntéza heterocyklů s více typy heteroatomů oxidace thioamidů. Syntéza a vlastnosti systémů s heteroatomy As, P, Sb, Se, Si, fyzikální vlastnosti heterocyklických sloučenin, elektrofilní a nukleofilní substituce, reakce heterocyklů s organokovovými sloučeninami, oxidační, redukční a fotochemické reakce na heterocyklických systémech, využití heterocyklů, jako chránících a aktivujících skupin, přírodní látky obsahující heterocyklické kruhy.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu jsou posluchači schopni navrhovat syntézu libovolných heterocyklických sloučenin a vybrat tu optimální metodu.Orientují se v otázce reaktivity heterocyklů a dokáží ji využít při přípravě nových látek..

Literatura

Eicher T., Hauptmann S.:. The Chemistry of Heterocycles. Verlag, New York 1995. ISBN 3 13 100511 4. Katritzky A. R., Pozharskii A. F.:. Handbook of Heterocyclic Chemistry, 2nd Edition. Pergamon, Amsterdam 2000. Kováč J., Krutošíková A., Kada R.:. Chémia heterocyklických zlúčenín. Vydavatelství SAV, Bratislava 1982.

Požadavky

Schopnost využít a kombinovat získané znalosti z organické chemie při syntézách a reakcích heterocyklických sloučenin.

Garant

prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D.