Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé metody zprac. signálů-SDoZ (FEI / IDZZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEI / IDZZS - Pokročilé metody zprac. signálů-SDoZ, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu jsou následující kapitoly: Náhodné signály - charakteristiky náhodných signálů v časové a frekvenční oblasti.Odhady náhodných a nenáhodných parametrů. Cramer-Raova mez.Formalizovaná filtrace a restaurace signálů. Wienerova filtrace pro spojitý a diskrétní čas.Kalmanova filtrace pro spojitý a diskrétní čas, její využití pro modelování systémuAdaptivní filtrace a identifikace. Algoritmy adaptivní filtrace. Parametrické metody zpracování signálů.Časově-frekvenční analýza, vlnková transformace - princip, využití pro zpracování a kompresi signálů.Vícerozměrné signály a spektra, vybrané integrální transformace (Hadamardova, Walshova, Haarova a 2D vlnková transformace).Neparametrické metody zpracování signálů - analýza vlastních čísel a vektorů korelačních matic, rozklad na signálový a šumový podprostor, vybrané metody. Vybrané aplikace - určování směru příchodu signálu, frekvenční analýza s vysokou rozlišovací schopností.

Získané způsobilosti

Pokročilé metody zpracování signálů

Literatura

CASTLEMAN K. R.:. Digital Image Processing. Prentice-Hall, New Jersey, USA, 1996. MARPLE, S. L, Jr.:. Digital spectral analysis with applications. Englewood Cliffs, Prentice-Hall, Inc., New York, 1987. KAY, S. M.:. Fundamentals of Statistical Signal Processing - Detection Theory. Prentice Hall, 1993. KAY, S. M.:. Fundamentals of Statistical Signal Processing - Estimation Theory. Prentice Hall, 1993. KAY, S. M.:. Modern Spectral Estimation: Theory and Application. EngleWood Cliffs, New Jersey: Prentice-Hall, 1988. MADISETTI, V. K., WILLIAMS, D. B. (ed.):. The Digital Signal Processing Handbook. USA, CRC & IEEE Press,, 1998.

Požadavky

Podmínky zápočtu:Docházka do cvičeníOdevzdání protokolů ze cvičení a odsouhlasení vyučujícímOdevzdání výsledků počítačových cvičení a odsouhlasení vyučujícímPodmínky zkouškyZkouška se skládá z písemné a ústní části.