Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace teorie informace ve sděl. tech. (KE / IATIE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / IATIE - Aplikace teorie informace ve sděl. tech., Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do teorie informace, rozdělení kódů, důvody kódování, základní pojmy2. Zdrojové kódování (prefixové kódy, Huffmanovo kódování, Fanovo kódování)3. Bezpečnostní kódy (detekce, korekce chyb, informační znaky, systematické kódy)4. Matematické podklady pro lineární kódy (grupa, těleso, okruhy), práce s polynomy5. Lineární kódy I. (generující matice, kontrolní matice, systematické kódy)6. Lineární kódy II. (detekce, korekce chyb, dekódování)7. Hammingovy kódy, Golayův kód8. Obecná konstrukce lineárních kódů, Reed-Mullerovy kódy9. Cyklické kódy10. BCH a Reed-Solomonovy kódy (úvod, princip kódování, dekódování)11. Konvoluční kódy I. (úvod, princip kódování, dekódování)12. Konvoluční kódy II.13. Úvod do problematiky moderních kódů

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění jednotlivým kódům a schopnost samostatně pracovat na zadaných problémech. Vyžadována je aktivní účast na cvičeních.

Garant

Ing. Jan Pidanič, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Pidanič, Ph.D.Ing. Jan Pidanič, Ph.D.