Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie digitální komunikace (KE / IDSDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / IDSDK - Teorie digitální komunikace, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní vlastnosti modulátoru: linearita a nelinearita modulátoru, stacionarita, paměť modulátoru.Vícestavové modulace jedné nosné: PAM, ASK, PSK, APSK, FSK.Modulace s mnoha nosnými: MTM, OFDM.Základní modely komunikačního kanálu: aditivní s AWGN, LTI, nelineární s AM/AM a AM/PM, lineární náhodný kanál.Optimální přijímače a algoritmy detekce signálu: MAP kritérium, ML odhad parametrů signálu na vstupu přijímače, realizace optimálního přijímače v signálovém prostoru, korelační přijímač. Příjem modulace s pamětí: Viterbiho algoritmus. Pravděpodobnost chyby symbolu, zprávy bitu pro jednotlivé typy modulací. Synchronizace, samostatná synchronizace, ISI, model lineárního kanálu v diskrétním čase, ekvalizace, lineární ekvalizace, MLS ekvalizace, blind ekvalizace, použití Viterbiho algoritmu, nelineární zkreslení AM/AM a AM/PM).

Získané způsobilosti

Teorie digitální komunikace

Literatura

COUCH, L.W.:. Digital and analog communication systems. Prentice Hall, 2001. ISBN 0-13-081223-4.PROAKIS, J. G.:. Digital Communication. McGraw Hill, Inc., 3 rd ed, 1996. KAY, S. M.:. Fundamentals of Statistical Signal Processing - Detection Theory. Prentice Hall, 1993. KAY, S. M.:. Fundamentals of Statistical Signal Processing - Estimation Theory. Prentice Hall, 1993. SÝKORA, J.:. Teorie digitální komunikace. ČVUT Praha, 2005. ISBN 80-01-02478-4.

Požadavky

Podmínky zápočtu:Docházka do cvičeníOdevzdání protokolů ze cvičení a odsouhlasení vyučujícímOdevzdání výsledků počítačových cvičení a odsouhlasení vyučujícímPodmínky zkouškyZkouška se skládá z písemné a ústní části.

Garant

prof. Ing. Pavel Bezoušek, CSc.