Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování ve výpočtových SW (KE / IMSWE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / IMSWE - Modelování ve výpočtových SW, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Matlab ? základní charakteristiky, ovládání, základní prvky jazyka2. Základní příkazy, skalární matematické operace3. Práce s vektory a maticemi4. Pokročilé maticové operace5. Základy programování (M-soubory), datové typy6. Programování funkcí7. Cykly, podmínky8. Import, export dat, logické funkce9. Vizualizace dat, 2D grafika10. Vizualizace dat, 3D grafika11. Pokročilé vlastnosti grafických objektů12. Tvorba grafického uživatelského rozhraní - GUI13. Seznámení s prostředím SIMULINK

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student umět samostatně využívat programovací prostředí Matlab/Simulink pro řešení konkrétních technických problémů, zejména z oblasti maticového počtu, vytváření vlastních funkcí a m-souborů a simulací v Simulinku. Tyto znalosti lze ve velké míře využít v navazujících technických předmětech.

Literatura

Kozák, Kajan. Matlab - Simulink, STU Bratislava, ISBN: 80-227-1213-2. Perůtka. Matlab - Základy pro studenty algoritmizace a informačních technologií, Univerzita Tomáše Bati, Zlín 2005, ISBN: 80-7318-355-2. Dušek,F. Matlab a Simulink, úvod do používání, FChT UPCE, Pardubice 2000. Bartko, Miller. Matlab I - algoritmizaci a riešenie úloh, ISBN: 80-969310-0-8. Zaplatílek, Doňar. Matlab při začátečníky. Praha : Technická literatura BEN, 2003. ISBN 80-7300-095-4.Pultarová, Novák. Základy informatiky: Počítačové modelování v Matlabu, ČVUT Stavební fakulta, 2005.

Požadavky

1) Účast na cvičeních je povinná, povoleny jsou dvě neúčasti.2) Úspěšné absolvování dvou zápočtových písemných prací - přibližně v polovině a na konci semestru (náplň prací a termíny budou oznámeny týden předem - testem se rozumí naprogramování jednoduchých skriptů nebo funkcí)3) Zkouška z předmětu se skládá z praktické a ústní části.Praktická část - ke zkoušce vypracuje každý student semestrální práci. Ústní část - test a úspěšné obhájení semestrální práce.Pozn.: Při nerozhodnosti známek budou rozhodovat výsledky dvou zápočtových prací.

Garant

doc. Ing. František Dušek, CSc.Ing. Jan Pidanič, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Pidanič, Ph.D.Ing. Ladislav BeranIng. Matěj PetkovIng. Jan Pidanič, Ph.D.Ing. Jiří RolečekIng. Luděk Zaplatílek