Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální modulátory a demodulátory (KE / INDME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / INDME - Digitální modulátory a demodulátory, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Signály v komunikacích - přehled: Rozklad náhodných signálů v ortogonální bázi, pásmové náhodné signály.Komunikační kanál a jeho architektura. Modulace kódování zdroje, kódování kanálu. Synchronizace a ekvalizace.Modulátory: Linearita, stacionarita, struktura - diskrétní a expanzní část.Modulace: Lineární modulace bez paměti a s pamětí, nelineární modulace, PAM, ASK, PSK, QAM, FSK.Charakteristiky kanálů v komunikacích: Operátor kanálu, parametry kanálu, vlastnosti kanálu - závislost na čase, na frekvenci, linearita, náhodné vlastnosti, klasifikace kanálů. Jednoduché modely kanálů.Jednoduché modely kanálů: aditivní kanál s Gaussovským šumem, lineární časově invariantní kanál neselektivní a selektivní, nelineární kanál, náhodný kanál.Komunikace s rozprostřeným spektrem, komunikace s mnoha nosnými.Multiplexní systémy, sdílení kanálu větším počtem účastníků, systémy hromadného přístupu.

Získané způsobilosti

Student získá přehled v používaných metodách modulace a demodulace a teoretickou základnu z oblasti teorie detekce v komunikacích pro další studium přenosu a zpracování signálů v komunikacích.

Literatura

Couch, L.W. Digital and analog communication systems, 2001. J. Proakis. Digital Communication, 1996. Mc Graw Hill Inc, 2002. Sýkora, J. Teorie digitální komunice, 2005.

Požadavky

Účast na přednáškách a počítačových cvičeních, odevzdání elaborátů z počítačových cvičení

Garant

prof. Ing. Pavel Bezoušek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Pavel Bezoušek, CSc.Ing. Michal MandlíkIng. Vadim Závodný