Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokročilé analogové obvody (KE / INPAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / INPAE - Pokročilé analogové obvody, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní prostředky analýzy analogových obvodů - přenosová funkce pro malé a velké signály, šumová analýza, analýza zkresleníVlastnosti základních pasivních a aktivních prvků v obvodech s vyššími frekvencemiAnalogové filtry - typy, syntéza, kmitočtové a impedanční normování a transformaceAnalogové filtry - realizace pomocí RLC prvků, aktivní filtry s využitím OZNízkošumové obvody - principy, pojmy, nízkošumové OZA/D a D/A převodníky - funkční typy, jejich vlastnosti a použití, měření a hodnocení parametrůObvodová řešení rozhraní k A/D a D/A převodníkům - filtry, translace úrovní, ochrana vstupů. Výběr OZ k převodníku - důležité parametry. Napěťové reference.Oscilátory - požadavky, parametry, realizace - diskrétní s tranzistory, VCO, TXCOFázový závěs (PLL) - blokové schéma, matematická analýza, fázový šum, problematika synchronizace, využití.Spínané napájecí zdroje - principy, návrh s využitím moderních řídicích IO.

Získané způsobilosti

Absolvováním tohoto předmětu student získá znalosti o funkci, vlastnostech a použití často i velkých a složitých funkčních celků používaných v komunikačních, řídicích a signál zpracovávajících zařízeních. Cílem je, aby student byl schopen takové bloky použít pro realizaci těchto zařízení.

Literatura

Tietze, U., Schenk, Ch. Electronic circuits - Design and applications. Springer, London, 1999. ISBN 3540004297.PUNČOCHÁŘ, J. Operační zesilovače v elektronice (5. vydání). BEN, Praha, 2002. ISBN 8073000598.Williams, J. The Art and Science of Analog Circuit Design. Newnes, 1998. ISBN 750670622.

Požadavky

Předpokladem pro studium tohoto předmětu je znalost funkce, vlastností a návrhu základních elektronických obvodů. Kromě přednášek se zvláště vyžaduje přítomnost na cvičeních a v případě cvičení v laboratořích vypracování protokolů o měřeních.

Garant

prof. Ing. Pavel Bezoušek, CSc.prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr.

Vyučující

prof. Ing. Pavel Bezoušek, CSc.prof. Ing. Pavel Bezoušek, CSc.Ing. Tomáš ZálabskýIng. Vadim Závodný