Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Paralelní výpočty v Matlabu (KE / INPVE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / INPVE - Paralelní výpočty v Matlabu, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do paralelního programování, programování pro vícejádrové procesory a pro víceprocesorové stanice (cluster)2. Možnosti vektorizace "sériových" programů I.3. Možnosti vektorizace "sériových" programů II.4. Paralelní programování v systému MATLAB, parFor I. (programování pro Multi-core a cluster)5. Paralelní programování v systému MATLAB, parFor II. (programování pro Multi-core a cluster)6. SPMD (Single Program Multiple Data), pmode (Interaktivní paralelní programování)7. Úvod do numerických výpočtů pomocí GPU8. Paralelní programování v systému MATLAB pomocí GPU9. GPU Parallel Computing - AccelerEyes Jacket I. (základní filozofie práce)10. GPU Parallel Computing - AccelerEyes Jacket II. (praktické aplikace)11. Benchmarking, testování a analýza12. Srovnání PCT a výpočtu pomocí GPU13. Možnosti paralelního programování pomocí CUDA

Získané způsobilosti

Studenti získají přehled v nástrojích pro paralelní programování, současně s přehledem programovacích technik paralelního programování, které lze obecně využít v libovolném programovacím jazyce.

Literatura

Kepner J. Parallel Matlab for Multicore and Multinode Computers. 2009. ISBN 978-0-89871-673-3.Hanselman D., Littfield B. Mastering Matlab. 2012. ISBN 0136013309.

Požadavky

Student musí v průběhu semestru i při závěrečné zkoušce prokázat porozumění řešeným problémům a schopnost samostatně pracovat na zadaných problémech, aktivní účast na cvičeních. Konkrétní požadavky budou studentům sděleny vyučujícím v prvním týdnu semestru.

Garant

Ing. Jan Pidanič, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Pidanič, Ph.D.Ing. Jan Pidanič, Ph.D.