Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v jazyce C (KE / IPJCE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / IPJCE - Programování v jazyce C, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní informace, historie, první program v jazyce C, Syntaxe - komentáře, klíčová slova, datové typy.Definice proměnných, operátory, přiřazení, přetypování, typedef, ternární operátor.Řídící struktury.Pointery, (statická) pole.Funkce - volání hodnotou a "odkazem", pole a funkce, pointery na funkce.Správa paměti.Znaky, řetězce. Struktury, uniony, bitová pole, výčet.Preprocesor.Standardní knihovna I.Standardní knihovna II.Velké projekty, nástroj make.Úvod do C++ - rozdíly neobjektové části, implementace objektového rozhraní, úvod do STL.

Získané způsobilosti

Programování v jazyce C.

Literatura

Herout P. Učebnice jazyka C, Nakladatelství KOPP, 2004, IV. přepracované vydání. Eckel, B. Myslíme v jazyku C++, Grada Publishing, Praha 2000, ISBN 80-247-9009-2. Eckel, B. Myslíme v jazyku C++ 2.díl - knihovna zkušeného programátora, Grada Publishing, Praha 2005, 80-247-1015-3. Herbison, S.P., Steele, G.L. Referenční příručka jazyka C. Science, 1996. Herout, P. Učebnice jazyka C - 2. díl. IV. přepracované vydání. KOPP, 2004.

Požadavky

Účast na cvičeních je povinná. Během nich je procvičována odpřednášená látka - část programů řeší vzorově cvičící, část samostatně studenti s možností konzultace. Na závěr semestru je zadán samostatný projekt střední obtížnosti. Jeho hodnocení tvoří významnou část známky z tohoto předmětu.

Garant

prof. Ing. Antonín Kavička, Ph.D.Ing. Pavel Rozsíval

Vyučující

Ing. Pavel RozsívalIng. Pavel ChmelařIng. Pavel Rozsíval