Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum v programování (KE / IPPRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / IPPRE - Praktikum v programování, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do předmětu, příklady na algoritmizaci - vývojové diagramy.Algoritmizace a programování jednoduchých úloh se základními matematickými operátory.Programování úloh s příkazem if, if-else.Příklady na cyklus for.Příklady na cykly while, do-while. Výběr cyklů.Příklady na příkaz switch, break a continue.Algoritmizace a programování složitějších příkladů - kombinace různých řídích struktur v jednom programu.Programování s využitím metod I.Programování s využitím metod II.Práce s jednorozměrným polem.Práce s vícerozměrným polem.Procvičení základů objektově orientovaného programování. Výjimky.Práce s řetězci a soubory.

Získané způsobilosti

Logické myšlení, prohloubení praktických zkušeností s programováním, základní programátorské techniky, orientace ve visual studiu

Literatura

Virius, M. C# pro zelenáče. Neocortex. KOPP. ISBN 8072321765.Nagel, Ch., Evjen, B., Glynn, J., Skinner, M.W. C# 2005 - Programujeme profesionálně. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 80-251-1181-4.Liberty, J. Programming C#, O´Reilly, 2001. Gunnerson, E. Začínáme programovat v C#. Computer Press, 2001.

Požadavky

Docházka na cvičení je nepovinná. Náplní cvičení je řešení praktických úloh z programování. Část úkolů je řešena vzorově společně s cvičícím, část pak jako samostatná práce studentů s možností konzultace. Podmínkou k úspěšnému zakončení je řešení několika jednodušších úkolů.

Garant

Ing. Pavel Rozsíval

Vyučující

Ing. Ladislav Beran