Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické kreslení a CAD v elektrotech. (KE / ITCAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / ITCAD - Technické kreslení a CAD v elektrotech., Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Technická dokumentace a normalizace.Základní pravidla zobrazování.Kótování a tolerování rozměrů.Zobrazování a kótování strojních součástí a prvků.Přesnost rozměrů a geometrie, označování struktury povrchu.Technické výkresy v elektrotechnice a dalších oborech.Značky pro elektrická schémata.Odborná způsobilost v elektrotechnice.Druhy dotyku, ohrožení elektrickým proudem.Úrazy elektrickým proudem, první pomoc na pracovišti.Druhy ochrany, ochranné třídy.Krytí elektrických předmětů.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu je student schopen číst a vytvářet technickou dokumentaci, samostatně používat CAD systémy, orientuje se v problematice odborné způsobilosti v elektrotechnice a v základních bezpečnostních pravidlech.

Literatura

M. Spielmann, J. Špaček. AutoCAD - Názorný průvodce ComputerPress, Brno 2010. ISBN 978-80-251-2302-7. Šťastný J., Třeštík B., Klepš Z. Manuál technické dokumentace (6. přepracované vydání). České Budějovice. ISBN 80-7232-223-0. progeCAD - široká podpora volných dokumentů pdf na www.solicad.com.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních.Docházka min. na 75 % uskutečněných cvičení.Odevzdání dílčích úkolů ve stanovených termínech.Úspěšné absolvování zápočtového testu.Samostatné vypracování a úspěšné obhájení semestrální práce

Garant

doc. Ing. Radovan Doleček, Ph.D.Ing. Milan Hanus

Vyučující

Ing. Milan HanusIng. Milan HanusIng. Jiří PešekIng. Luděk Zaplatílek