Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy číslicové techniky (KE / IZCTE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / IZCTE - Základy číslicové techniky, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie polovodičů a integrovaných obvodů, číslicové integrované obvody.Číselné soustavy a kódy.Booleova algebra.Minimalizace logických funkcí.Realizace logických funkcí.Multiplexery, převodníky kódů, sčítačky, násobičky.Hazardy v logických obvodech.Sekvenční logické obvody, charakteristika, popis.Syntéza sekvenčních logických obvodů.Posuvné registry, čítače.Paměti a jejich použití.Navázání logických obvodů na okolí.Úvod do mikroprocesorů.Úvod do hardware osobních počítačů.

Získané způsobilosti

Student získá základní přehled z oblasti číslicové techniky potřebný pro další studium.

Literatura

Bayer J., Hanzálek Z., Šusta R. Logické systémy pro řízení. Praha, ČVUT, 1999. Kubátová H., Blažek Z.:. Logické systémy (cvičení), skripta ČVUT, 1996. Pluháček Alois:. Projektování logiky počítačů, ČVUT Praha, 1995. Friedman A.D., Menon P.R.:. Teorie a návrh logických obvodů, SNTL, Praha 1983. Strnad L.:. Základy číslicové techniky (cvičení), skripta ČVUT, 1996.

Požadavky

Účast na cvičeních a vypracování laboratorních zpráv.

Garant

Ing. Josef Marek, CSc.

Vyučující

Ing. Josef Marek, CSc.Ing. Josef Marek, CSc.