Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programing Embedded Devices (KE / ZNVZE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KE / ZNVZE - Programing Embedded Devices, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do architektury operačních systémů (OS)2.Implementace OS do vestavěných zařízení3.Problematika křížové kompilace (cross?kompilace)4.Vytváření aplikací v uživatelském prostoru5.Programování síťových aplikací pomocí Berkley soketů6.Přístup na periferie z uživatelského prostoru (user-space), USB, COM, Video4linux, Alza, HD...7.Vytváření vícevláknových aplikací8.Vytváření kódu v prostoru jádra9.Přístup na periferie z prostoru jádra (namapované periferie...)10.Vytváření GUI aplikací pomocí knihoven Qt11.Vytváření aplikací pomocí knihoven OpenCV12.Tvorba ucelené aplikace na zpracování signálu

Literatura

Bude doplněna na stránkách podpory předmětu. Bude doplněna na stránkách podpory předmětu.

Požadavky

Předmět se skládá z přednášky a navazujícího cvičení. Na cvičeních se na příkladech prakticky demonstrují probraná témata. Rozdělení časové dotace mezi přednášku a cvičení není striktní a řídí se aktuálním tématem. Student se musí účastnit přednášek i cvičení.V průběhu semestru bude zadána samostatná práce, jejíž hodnocení bude součástí zkoušky. Zkouška bude provedena ústně formou diskuze o zvolených tématech.

Garant

Ing. Martin Dobrovolný, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Dobrovolný, Ph.D.Ing. Martin Dobrovolný, Ph.D.