Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět 3D grafické softwary (KIT / IN3DG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / IN3DG - 3D grafické softwary, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

3D počítačová grafika.Čas a prostor.Uživatelské rozhraní, filosofie modelování.Modelování pomocí NURBS.Modelování pomocí polygonů.Deformátory.Kosterní systémy a kinematika.Animace. Typy a principy.Materiály a textury.Osvětlení.Renderování.Částice a částicové systémy.Dynamika a efekty.

Získané způsobilosti

Ovládání základních funkcí 3D grafických softwarů. Schopnost vytvářet vizualizace a animace.

Literatura

PALAMAR, Todd. Mastering autodesk maya 2014: autodesk official press. 1st ed. xxvi, 982 pages. ISBN 11-185-7496-6.TOOLS, Autodesk Learning. The art of Maya: an introduction to 3D computer graphics. 4th ed. San Rafael, Calif: Autodesk, Inc. ISBN 18-971-7747-X.OSIPA, Jason. Stop staring: facial modeling and animation done right. 3rd ed. Indianapolis: Wiley, c2010. Sybex serious skills. ISBN 978-0-470-60990-3.

Požadavky

Na cvičeních aktivní účast a 75% docházka.Pro udělení zápočtu splněna docházka na cvičeních a splněno odevzdání práce v určený termín (práce ve formě grafického návrhu zpracovaného v grafických programech vyučovaných na cvičeních předmětu, kde bude zastoupena 3D grafika).Ústní zkouška zahrnuje přezkoušení základních znalostí z 3D grafiky.

Garant

Ing. Zbyněk Kopecký

Vyučující

Ing. Zbyněk KopeckýIng. Zbyněk Kopecký