Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková informatika (KIT / INPI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / INPI - Podniková informatika, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Význam a obsah podnikové informatiky.Principy podnikové informatiky.Strategické řízení podnikových informací.Informace a manažerské rozhodování.Informační systémy a jejich aplikace.Modelování, simulace, optimalizace, příklad nástrojů ARIS platformy.ERP systémy - plánování podnikových zdrojů.ARIS platforma - modelování a optimalizace podnikových procesů.e-business - elektronické podnikání a mobilní podnikání , příklad nástrojů ARIS platformy.CRM systémy - řízení vztahů se zákazníky, příklad nástrojů ARIS platformy.ECM systémy - řízení podnikového obsahu, příklad nástrojů ARIS platformy.Komplexní řešení IS v rámci komunikační a informační infrastruktury podniku - zásady a postupy při jejich budování, návrhy, implementace, optimalizace a bezpečnost, příklad nástrojů ARIS platformy.

Získané způsobilosti

Student získá důležité znalosti v oblasti konkrétního využívání informačních a komunikačních technologií v manažerské praxi. Současně získá praktické dovednosti z oblasti systémové integrace podnikových aplikací a v oblasti řízení procesů, konkrétně z platformy ARIS.

Literatura

DOHNAL, J. Řízení vztahů se zákazníky - Procesy, pracovníci, technologie, ISBN 80-247-0401-3. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-247-0401-3.Pour, J. a kol. Informační systémy a elektronické podnikání. VŠE, 2004. Sodomka, P. Informační systémy v podnikové praxi. Praha: Computer press, 2006. Gála, L., Pour, J., Toman, P. Podniková informatika. null. Grada, 2006. ISBN null.BASL, J. Podnikové informační systémy, ISBN 80-2470-214-2. 1. vyd. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-2470-214-2.Řepa, V. Podnikové procesy. Grada, 2006.

Požadavky

Udělení zápočtu je podmíněno vypracováním a klasifikací dílčích semestrálních prací na zadané téma a 75 % docházkou. Zkouška proběhne formou písemného testu a závěrečné rozpravy nad vybraným problémem.Výsledná klasifikace je tvořena výsledky semestrálních prací, výsledkem testu a z hodnocení závěrečné rozpravy (žádná část nesmí být hodnocena "neprospěl/a").

Garant

Ing. Lukáš Čegan, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lukáš Čegan, Ph.D.Ing. Lukáš Čegan, Ph.D.