Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy multimediálních technologií (KIT / INZMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / INZMT - Základy multimediálních technologií, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do multimédií (základní pojmy, historický kontext, základní komponenty, programové vybavení, oblasti využití MM produktů).Technologie a prostředky (MM počítač, komunikační sítě pro multimédia, programové prostředky). Zpracování videa (digitalizace videa, standardy videa, úvod do komprese videa, formáty videosouborů, QuickTime, editace videa).Zpracování animací (animace typu sprite, key-frame animace, 3-D animace).Zpracování zvuku (digitalizace zvuku, komprese zvuku, formáty zvukových souborů, kombinace zvuku a obrazu).Integrace médií do multimediálního produktu (hypertext, hypermédia, synchronizovaná multimédia).Interaktivita v multimédiích (řízení událost-akce, chování MM objektů, skriptovací jazyky, timeline skripty).Multimédia a komunikační sítě (komunikační sítě a protokoly, síťové a transportní protokoly, multicasting, aplikační MM protokoly).

Získané způsobilosti

Ovládání základních funkcí grafických editorů a MM autorských systémů. Schopnost vytvářet a prezentovat MM aplikace.

Literatura

Furth, B., Milenkovic, M. A Guided Tour od Multimedia System and Aplikations. IEEE Computer Society Press, 1995. ISBN 0-8186-7054-1.Chapmann, N., Chapmann, J. Digital Media Tools. John Wiley a Sons, Chichester, 2007. ISBN 978-0-470-01227-7.Chapmann, N., Chapmann, J. Digital Multimedia. John Wiely a Sons, Chichester, 2001. ISBN 0-471-98386-1.

Požadavky

Podmínky zápočtu: Docházka na cvičeníSkupinové vypracování závěrečné MM prezentacePodmínky zkoušky:Zkouška se skládá z prezentační a ústní části. Podmínkou přístupu ke zkoušce je zápočet ze cvičení. V prezentační části předloží student k posouzení MM prezentaci. Při ústní části zkoušky dostane student 2 otázky ze zveřejněného seznamu otázek ke zkoušce. Zkoušející hodnotí známkou kvalitu předložené práce a základní znalosti principů zpracování MM aplikací.

Garant

Ing. Zbyněk KopeckýIng. Zdeněk Šilar, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zbyněk KopeckýIng. Zbyněk Kopecký