Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové sítě II (KIT / IPS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / IPS2 - Počítačové sítě II, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do sítí s přepojovánímZákladní koncepce přepínaných sítí a konfiguraceProblematika VLAN, principy a kongfiguraceZákladní koncepce směrování a jeho principyInter-VLAN RoutingStatické směrování, principy a konfiguraceDynamické směrování, koncepty, přístupy a konfiguraceNasazení a konfigurace OSPF pro Single-Area networksPrincipy fungování, nasazení a konfigurace přístupových seznamů - ACLProtokol DHCP - principy a konfiguraceNetwork Address Translation pro IPv4 - principy NAT, PAT a jejich konfigurace

Získané způsobilosti

Absolvent by měl mít dostatečné teoretické znalosti o architektuře, koncepcích a operacích přepínačů a směrovačů v ethernetových sítích, hlubší znalosti o architektuře firemních sítí, základním managementu přepínačů a směrovačů a měl by umět získané znalosti prakticky aplikovat při analýze, konfiguraci, ověřování a odhalování základních závad a nastavení v firemních sítích.

Literatura

Materiály kurzu CCNA-exploration. Jiří Peterka. Archiv materiálů Jiřího Peterky. RNDr. Libor Dostálek. Archiv materiálů RNDr. Libora Dostálka. Dokumenty IEEE. VELTE, T. J. Síťové technologie CISCO- velký průvodce. Brno: Computer Press, 2003. Dokumenty RFC. Mark A. Sportack. Směrování v sítích IP. Brno: Computer Press, 2004. ISBN 80-251-0127-4.Rita Pužmanová. TCP/IP v kostce. Kopp. ISBN 80-7232-236-2.Libor Dostálek. Velký průvodce protokoly TCP/IP a systémem DNS. Praha: Computer Press, 2002. ISBN 80-7226-675-6.

Požadavky

Podmínkou k udělení zápočtu z tohoto předmětu je úspěšné absolvování druhého semestru e-learningového kurzu CCNA (požadovaná úspěšnost v závěrečném testu je 70%), odevzdání semestrálního projektu (úspěšné předvedení praktického zadání) a aktivní (připravenost) účast na cvičeních. Každou neúčast na cvičení je třeba nahradit vypracováním domácího cvičení na téma látky probírané na cvičení přičemž maximálně je možné akceptovat 2 absence.

Garant

Mgr. Josef Horálek, Ph.D.Ing. Soňa Neradováprof. Ing. Karel Šotek, CSc.

Vyučující

Mgr. Josef Horálek, Ph.D.Ing. Filip HolíkMgr. Josef Horálek, Ph.D.Ing. Ondřej MaříkIng. Soňa NeradováIng. Stanislav Zitta