Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální psychologie (KIT / ISPSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / ISPSY - Sociální psychologie, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah:Vybrané kapitoly ze všech oblastí psychologie, včetně psychoterapie.Anotace:Vymezení pojmu sociální psychologie, historický vývoj oboru.Vědomí, podvědomí, chování.Výklad procesu socializace.Sociální skupiny.Rodina jako formativní činitel v utváření osobnosti.Komunikace.Sebepojetí - utváření zdravého sebepojetí, sebeprosazení jedince, vymezování osobních hranic.Archetypy jako hybné a formativní síly v člověku.Náročné životní situace - řešení, práce se stresem.

Získané způsobilosti

Zvýšená jistota v interpersonálních vztazích, větší sebevědomí, zvýšená profesní jistota, osvojené způsoby vlastního rozvoje osobnosti, osvojené způsoby duševní hygieny.

Literatura

Kunhart, J. Psychologie (DFJP - vyjde v roce 2002). Provazník, V. Psychologie pro ekonomy. Praha, VŠE 1992 (Grada Publishing 1997). Capponi, V., Novák, T. Asertivně do života. Praha, Grada 1994. Křivohlavý, J. Jak zvládat stres. Praha, Grada, Avicenum 1994. Bedrnová, E., Nový, I. Psychologie a sociologie v řízení firmy. Praha, Prospektrum 1994. Atkinsonová, R.L. Psychologie. Praha, Victoria Publishing 1996. Nakonečný, M. Základy psychologie. Praha, Academia 1998.

Požadavky

70% účast na seminářích, seminární práce, závěrečný test.

Garant

Mgr. Milan Novotný

Vyučující

Mgr. Milan NovotnýMgr. Hana Jelínková, DiS.Mgr. Milan Novotný