Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Architektura počítačů (KIT / IUDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / IUDP - Architektura počítačů, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zásady bezpečnosti práce s počítačem.Konstrukce osobních počítačů, základní deska, procesor, paměťové moduly, paměť ROM, zálohovací baterie, konfigurace základní desky propojkami, SETUP, zjištění parametrů neznámého počítače, BIOS v paměti FLASH a přeprogramování BIOSu.Příprava pevného disku a instalace operačního systému.Základy práce s OS Windows 7, 8 a Linux.Konfigurační soubory, příkazový interpret, vnější příkazy, příkazové soubory.Připojení a zprovoznění periferního zařízení, konfigurace zařízení, instalace výměnné karty a instalace ovladače do OS.Vytvoření a konfigurace malé bezdrátové sítě.Základní údržba počítače a periferií, diagnostika a odstraňování závad, vyhledání a záchrana dat při poškození disku.Využití internetu k získávání technických informací, ovladačů a diagnostického software.

Získané způsobilosti

Student získá základní znalosti z konstrukce osobních počítačů, periferií, sítí, operačních systémů a diagnostických prostředků. Po absolvování předmětu je student schopen samostatně provádět základní údržbu počítače a periferií, diagnostikovat a odstraňovat HW a SW závady.

Literatura

Šnorek M. "Připojování periferií k PC", GRADA. 1996. Messmer P. "Velká kniha HARDWARE - architektura, funkce, programování", Computer Press, Brno 2005, ISBN:80-251-0416-8.

Požadavky

V zápočtovém testu studenti musí prokázat znalosti získané z praktických témat ze cvičení a přednášek. Při zkoušce musí student prokázat aktivní znalost všech témat z přednášek a cvičení.

Garant

Ing. Miloslav Macháček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miloslav Macháček, Ph.D.Ing. Marek PolaIng. Zbyněk KopeckýIng. Miloslav Macháček, Ph.D.Ing. Marek PolaIng. Jiří Roleček