Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návrh a tvorba WWW stránek (KIT / IWWWE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIT / IWWWE - Návrh a tvorba WWW stránek, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

World-Wide Web, Unified Resource Identifier, Hypertext Transfer Protocol, přehled technologií HTML, XHTML, XML, XSD, XSTL, CSS, validita web stránek, vývojové nástroje (IDE).HyperText Markup Language (syntaxe, kódování jazyka, speciální znaky).The eXtensible Markup Language ( syntaxe a sémantika XML, zástupné znaky, The Extensible Hypertext Markup Language, vztah XHTML k HTML).Úvod do počítačových skriptovacích jazyků, Úvod do PHP (historie, syntaxe, bezpečnost).Přístupnost webu (přístupný a čitelný obsah, srozumitelný a přístupný obsah, jednoduchá a pochopitelné ovládání, technicky způsobilý a srozumitelný kód).Optimalizace pro vyhledávače, marketing ve vyhledávačích, reklama propagace na webu.Web design (rozložení stránky, barevné schéma, navigace).Vývoj a implementace webové aplikace.

Získané způsobilosti

Vývoj komplexních webových aplikací pro the World Wide Web nebo intranet.

Literatura

Druska, P. CSS a XHTML - tvorba dokonalých webových stránek krok za krokem. Grada 2006. Písek, S. HTML a XHTML - začínáme programovat. Grada 2003. nullnullnullnullnullVáclavek, P. Javascript - Hotová řešení. Brno: Computer Press, 2003. Satrapa, P. Web Design. Neokortex s.r.o. 1997.

Požadavky

Vypracování a odevzdání všech požadovaných projektů.

Garant

Ing. Josef Brožek

Vyučující

Ing. Josef BrožekIng. Josef Brožek