Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie front (KMF / INTEF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMF / INTEF - Teorie front, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do teorie front - historie, základní prvky systémů hromadné obsluhy2.Simulační modely (fyzikální x matematické), Metoda Monte Carlo3.Markovovy řetězce4.Kendallova klasifikace5.Systém M/M/16.Systém M/M/n s neohraničenou frontou a řádným frontovým režimem7.Systém M/M/n s konečnou délkou fronty a řádným frontovým režimem8.Systém M/M/n se ztrátami9.Uzavřený systém10.Systém M/D/1 s neohraničenou frontou11.Systém M/G/1 s neohraničenou frontou12.Systém M/EK/1 s neohraničenou frontou

Získané způsobilosti

Studenti aktivně používají matematický aparát, jsou schopni logického a kombinačního myšlení a ovládají matematické dovednosti v takové míře, že jsou schopni je aktivně aplikovat v předmětech informačních technologií a v elektrotechnice.

Literatura

Linda, B. Stochastické modely operačního výzkumu. Statis, Bratislava 2004, 2004. ISBN 80-85659-33-6.Sztrik, J. Basic Queueing Theory. Debrecen University Egyetem. Saaty, T. Elements of Queueing Theory with Applications. McGraw-Hill, 1961. Sztrik, J. Practical queueing theory. Teaching material. Debrecen University Egyetem, 2005. Wolf, R. Stochastic Modeling and the Theory of Queues. Prentice-Hall, 1989.

Požadavky

Získání zápočtu z předmětu je podmíněno úspěšným absolvováním písemného testu - alespoň 50% úspěšnosti a prezentaci případové studie.

Garant

prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr.Ing. Pavla Koťátková Stránská, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavla Koťátková Stránská, Ph.D.Ing. Pavla Koťátková Stránská, Ph.D.Mgr. Alena Pozdílková, Ph.D.