Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie pravděp. a mat. statistika (KMF / INTPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMF / INTPE - Teorie pravděp. a mat. statistika, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Opakování pojmů z matematiky, míry a integrálu.Definice pravděpodobnosti.Nezávislé jevy.Náhodná veličina a její vlastnosti.Některá jednorozměrná rozdělení.Náhodný vektor.Některá vícerozměrná rozdělení.Nezávislé náhodné veličiny.Limitní věty.Odhady parametrů.Intervalové odhady.Testování hypotéz.Regresní analýza.Korelační analýza.Analýza rozptylu.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat teorii pravděpodobnosti a statistickémetody při řešení praktických úloh i v reálných situacích.

Literatura

Sirvastava, M., S. Methods of multoivariate statistics. Wiley, New York, 2002. Kubanová, J., Linda, B. Sbírka příkladů z pravděpodobnosti. Statis, 2004. Kubanová, J. Statistické metody pro ekonomickou a technickou praxi. Statis, 2004. Fahrmeir und koll. Statistik. Springer - Verlag. Berlin, 2004.

Požadavky

Předmět navazuje na kurzy Matematiky 1 a Matematiky 2 a základy teorie pravděpodobnosti a matematické statistiky v rozsahu obvyklém v bakalářském studiu ekonomických a technických škol.Aktivní účast na cvičení a maximálně 3 absence v semestru pro získání zápočtu. Úspěšné vykonání písemné práce je podmínkou pro připuštění k ústní zkoušce.

Garant

doc. Ing. Milan Javůrek, CSc.RNDr. Josef Rak, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Heckenbergerová, Ph.D.RNDr. Josef Rak, Ph.D.Mgr. Jana Heckenbergerová, Ph.D.RNDr. Josef Rak, Ph.D.