Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matrix Algebra (KMF / ZNMAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMF / ZNMAE - Matrix Algebra, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Eukleidovské vektorové prostory: ortogonalizace, ortogonální a unitární matice, ortogonální projekce, rozklady matic a jejich aplikace.Lineární zobrazení: matice, automorfismy, projekce, ortogonální lineární zobrazení, faktorové vektorové prostory.Lineární operátory: podobnost matic, minimální a charakteristický polynom LO, polynomiální matice, věta Cayley-Hamiltonova, invariantní podprostory LO, vlastní podprostory LO, normální Jordanův tvar matice a jeho aplikace.Bilineární a kvadratické formy.

Získané způsobilosti

Students will obtain survey of the linear algebra which unable them to home study new trends in their professional field in future.

Literatura

Halmos, P. R. Finite-dimensional vector spaces. New York, 1958. Friedberg,S.H., Insel,A.J.,Spence,L.E. Linear Algebra. Prentice Hall, 2003. Nicholson, K.W. Linear algebra with aplications. Washington, 1990. Gelfand, I. M. Lineární algebra. Praha, 1953. Abadir, K.M., Magnus, J.,R. Matrix Algebra. Cambridge, 2005. Meyer, C. D. Matrix Analysis and Applied Linear Algebra. SIAM, 2001.

Požadavky

K úspěšnému absolvování cvičení (zápočet) je zapotřebí aktivní účast na cvičeních, s nejvýše třemi absencemi, a úspěšné absolvování testu - alespoň 50 % z maximálního bodového zisku.Předmět je zakončen ústní zkouškou z předem definovaných tématických okruhů.

Garant

Mgr. Jana Heckenbergerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Heckenbergerová, Ph.D.Mgr. Jana Heckenbergerová, Ph.D.