Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optimalizace a opt. řízení tech. procesů (KRP / IDSOR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / IDSOR - Optimalizace a opt. řízení tech. procesů, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Problémy dynamické optimalizace v diskrétní časové oblasti - převedení na statický optimalizační problém, Bellmanův princip optimality. Variační přístup k řešení spojitých úloh, nutné a postačující podmínky extrému. HBJ rovnice. Aplikace pro lineární systémy, LQR regulátor. Řešení problémů s omezeními řízení a stavu, Pontrjaginův princip maxima. Numerické metody výpočtu optimálních trajektorií. Úvod do moderní matematické teorie optimálních procesů - základy diferenciálního počtu ve funkcionálních prostorech a jejich aplikace pro získání podmínek optimality.

Získané způsobilosti

Získání orientace v deterministické teorii optimálních procesů a v principech numerického řešení extremálních úloh se zřetelem na aplikace v oblasti řízení technologických procesů.

Literatura

Bryson A. E., Ho Y.C. Applied Optimal Control . Hemisphere Corp., New York, 1981. Alexejev V. M. a kol. Matematická teorie optimálních procesů. Academia, Praha, 1991. Stengel, R. Optimal Control and Estimation. Dover Publications, 1994. Kirk, D.E. Optimal Control Theory: An Introduction. Dover Publications, 2004. Štecha J. Optimální rozhodování a řízení. ČVUT, Praha, 2000.

Požadavky

Zkouška

Garant

doc. Ing. Jan Cvejn, Ph.D.