Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování ve výpočtových SW (KRP / IMSW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / IMSW - Modelování ve výpočtových SW, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní operace s maticemi, řešení úloh maticového počtu, práce s polynomy a interpolace, vstup a výstup dat. Vizualizace - dvourozměrné a třírozměrné grafy. Tvorba skriptů a funkcí. Řešení jednoduchých matematických problémů numerickými metodami - užití funkce funkcí (hledání kořene funkce, výpočet určitého integrálu, řešení soustavy obyčejných diferenciálních rovnic, hledání extrému funkce). Zápis úlohy v SIMULINKu - model, standardní knihovny, subsystém a maskovaný subsystém. Řešení jednoduchých úloh pomocí SIMULINKu.

Získané způsobilosti

Znalost výpočetního prostředí MATLAB SIMULINK.Numerické řešení soustavy diferenciálních rovnic, určitého integrálu, hledání extrému funkce více proměnných, hledání kořene rovnice.Simulace systémů popsaných soustavou nelineárních, diferenciálních a algebraických rovnic.

Literatura

dostupné publikace. http://www.humusoft.cz/matlab/knihy.htm. Kozák, Kajan. Matlab - Simulink, STU Bratislava, ISBN: 80-227-1213-2. Perůtka. Matlab - Základy pro studenty algoritmizace a informačních technologií, Univerzita Tomáše Bati, Zlín 2005, ISBN: 80-7318-355-2. Dušek,F. Matlab a Simulink, úvod do používání, FChT UPCE, Pardubice 2000. Bartko, Miller. Matlab I - algoritmizaci a riešenie úloh, ISBN: 80-969310-0-8. Zaplatílek, Doňar. Matlab při začátečníky. Praha : Technická literatura BEN, 2003. ISBN 80-7300-095-4.Pultarová, Novák. Základy informatiky: Počítačové modelování v Matlabu, ČVUT Stavební fakulta, 2005.

Požadavky

Zápočet - dosáhnout minimálně 30 bodů z 60 v testu z části MATLAB a současně dosáhnout minimálně 20 bodů ze 40 v testu z části SIMULINK. V případě nesplnění další postup určí vedoucí cvičení.Zkouška - známka podle součtu bodů z obou testů viz Studijní a zkušební řád Univerzity Pardubice, případně ústní zkouška pro zlepšení známky.

Garant

doc. Ing. František Dušek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. František Dušek, CSc.Ing. Petr Doležel, Ph.D.doc. Ing. František Dušek, CSc.Ing. Daniel Honc, Ph.D.Ing. Martin MariškaIng. Pavel Škrabánek, Ph.D.