Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratorní cvičení z oboru II (KRP / INLC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / INLC2 - Laboratorní cvičení z oboru II, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu. Organizace a bezpečnost práce v laboratoři. Zadání semestrální projektu.2. Návrh logického řízení, sestavení a minimalizace logických funkcí.3. Realizace logických funkcí logickými obvody a řízení laboratorního modelu zásobníku kapaliny.4. Logické řízení modelu robotického systému kooperativního řízení PLC automatem.5. Návrh a realizace spojitého PID regulátoru pomocí operačních zesilovačů. Metody nastavování konstant PID regulátoru podle zvolených požadavků na průběh a kvalitu regulačního pochodu.6. Identifikace systému upoutané helikoptéry, sestavení parametrického a neparametrického modelu.7. Řízení systému upoutané helikoptéry spojitým PID regulátorem.8. Popis regulované soustavy diskrétním přenosem a návrh číslicového PSD regulátoru.9. Realizace PSD regulátoru 32-bitovým jednočipovým mikropočítačem ARM9 fy Atmel.10. Řízení systému tepelné soustavy diskrétním PSD regulátorem.11. Práce na samostatném semestrálním projektu dle zadání.12. Vyhodnocení semestrálního projektu dle zadání.13. Zápočet.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základy identifikace regulovaných soustav a jejich řízení.

Literatura

Návody a technická dokumentace k laboratorním úlohám. Horáček, P. Systémy a modely. Skripta ČVUT, Praha 2000. Automa , časopis. Automatizace, časopis. Manuály a webové stránky výrobců a dodavatelů měřících přístrojů a elektrotechnických součástek. VLACH, J. Obvody řídicích systémů. Konzult, Gethon Sokolov, 1996. JOHN, J. Systémy a řízení. Praha : ČVUT, 1998.

Požadavky

Student musí získat klasifikovaný zápočet.

Garant

Ing. Libor Havlíček, Ph.D.Ing. Libor Kupka, Ph.D.