Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování řídicích systémů (KRP / INRS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / INRS - Projektování řídicích systémů, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Průběh realizace investičního záměru, obchodní a jiné aspekty projektu ŘS. Projekční příprava, generální projektant, generální dodavatel, druhy dokumentace, smluvní vztahy. Technická dokumentace. Skladba a rozsah technické dokumentace.2. Technologická příprava. Vazba elektrodokumentace na technologii, PID diagram, popis technologických funkcí.3. Analýza projektovaného systému. Dotazníková metoda, metoda podobnosti, rešerše, zpětná vazba.4. Specifikace přístrojů a řídicího systému. Soupis okruhů MaR a elektro.5. Technické normy. Bezpečnost, vliv prostředí.6. Technické a SW prostředky pro projektování. Typy projekčních SW, jednotnost projektování.7. Výstupní produkty projekce, výběrová řízení. Druhy výstupní dokumentace, zásady, strategie a taktika při výběrových řízeních.8. SW část projektu. Algoritmy řízení, blokace, trendy, bilanční výpočty, komunikační SW.9. Informační nadstavba. Výrobní IS, data z laboratoře, vazba do ekonomického IS podniku.10. Tvorba a ladění SW, výstupní produkty SW části a jejich archivace. Simulace, individuální a komplexní zkoušky, optimalizace SW při provozu.11. Průběh projektu (zakázky). Evidence a vedení projektu v IS, autorský dohled, metody CPM a PERT.12. Záruční a pozáruční servis. Stanovení rozsahu, periodická profylaxe, servisní smlouva.

Získané způsobilosti

Student získá přehled o jednotlivých krocích realizace projektu řídicího systému.Student bude schopen sestavit projektovou dokumentaci vč. SW části splňující normy a zákony České republiky a odpovídající smluvnímu vztahu se zákazníkem.

Literatura

ČSN (vybrané normy, které se týkají projektování el. zařízení). EPLAN Training Electric Dokucenter. Manuál "Informační systém vedení projektů". Obchodní zákoník (vybrané kapitoly). Příručka jakosti ISO 9001:2000 vč. Sbírky postupů, zásad a formulářů. Siemens firemní manuály pro specifikaci HW a SW. Stavební zákon (vybrané kapitoly týkající se autorizace projektantů).

Požadavky

Účast na cvičeních. Studium příslušných norem a zákonů.Vypracování písemné práce.

Garant

Ing. Jan Pruška

Vyučující

Ing. Jan Pruška