Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistické metody zpracování dat (KRP / INSZD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / INSZD - Statistické metody zpracování dat, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do základů metrologie, statistického odhadu parametrů polohy, rozptýlení a tvaru, výpočet nejistot stanovovaného výsledku.Výstavba lineárního a nelineárního regresního modelu slouží k validaci nové přístrojové metody, ke kalibraci a k určení vícerozměrné regresní závislosti.Hornův postup pivotů.Vícerozměrná statistická analýza pro odhalit skrytých informaci a vnitřních vazeb.Techniky klasifikace a diskriminace dat: faktorová analýza, shluková analýza.Klasifikační techniky: metoda hlavních komponent, faktorová analýza, diskriminační analýza, kanonická korelační analýza, logistická regrese, analýza shluků, vícerozměrné škálování korespondenční analýzou a vícerozměrná analýza rozptylu.

Získané způsobilosti

Samostatné vyhodnocování reálných dat.

Literatura

M. Meloun, J. Militký. Kompendium statistického zpracování experimentálních dat. Academia Praha, 2002. ISBN 80-200-1008-4.M. Meloun, J. Militký, Hill M. Počítačová analýza vícerozměrných dat v příkladech. Praha, 2005. M. Meloun, J. Militký. Statistické zpracování experimentálních dat. Academia Praha, 2004. ISBN 80-200-1254-0.

Požadavky

Dobrá znalost práce na PC.

Garant

doc. Ing. Milan Javůrek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Milan Javůrek, CSc.doc. Ing. Milan Javůrek, CSc.