Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování řídicích aplikací (KRP / IPRLR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / IPRLR - Programování řídicích aplikací, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do předmětu, základní pojmy teorie OOP - objekt, třída, polymorfizmus, dědičnost, zapouzdření.Vznik a zánik objektů - konstruktory, destruktory, automatická správa paměti.Zapouzdření - set a get metody. Vlastnosti (properties) v C#. Statické metody, atributy a třídy.Rozšíření znalostí o výjimkách - výjimka, jako objekt, propagace výjimek, hierarchie třídy výjimek.Vztahy mezi třídami, jednoduchá dědičnost, operátory this a base. Dědičnost vs. skládání tříd.Základní datové struktury - spojový seznam, fronta, zásobníkPolymorfizmus, virtuální metody. Vícenásobná dědičnost, rozhraní.Implementace základních rozhraní .NET frameworku. Struktury, odlišnost od třídy.Události, delegáti. Úvod do přetěžování operátorů.Knihovna WinForms I - úvod, formuláře, ovládací prvky I.Knihovna WinForms II - ovládací prvky II, dialogy.Knihovna WinForms III - GDI+, kreslení ve formulářích.Rozhraní počítače třídy PC - paralelní a sériový port, USB. Sériový port v .NET.

Získané způsobilosti

Objektově orientovaný návrh, programování WinForms aplikací ve jazyce C# za využití Microsoft Visual Studia 2008.

Literatura

Virius, M. C# pro zelenáče. Neocortex. KOPP. ISBN 8072321765.Sells, Ch. C# a Winforms, Zoner Press 2005, ISBN: 80-86815-25-0. Nagel, Ch., Evjen, B., Glynn, J., Skinner, M.W. C# 2005 - Programujeme profesionálně. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 80-251-1181-4.Liberty, J. Programming C#, O´Reilly, 2001. Petzold, Ch. Programování Microsoft Windows v jazyce C#. SoftPress, 2003. ISBN 8086497542.

Požadavky

Podmínkou získání zápočtu je vytvoření samostatného projektu - aplikace pod OS Windows s grafickým uživatelským rozhraním a vypracování programátorské a uživatelské dokumentace. Předmět je zakončen ústní zkouškou, kde student zodpoví otázky z předem daného seznamu.

Garant

doc. Ing. František Dušek, CSc.Ing. Libor Havlíček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Libor Havlíček, Ph.D.Ing. Libor Havlíček, Ph.D.