Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Textové editory a tab. procesory (KRP / ITETP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / ITETP - Textové editory a tab. procesory, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Word - využití a tvorba stylů, šablon, osnovy. Význam a použití oddílů. Tvorba rejstříku, obsahu, použití automatických nástrojů. Tvorba záložek, křížových, hypertextových odkazů.Hromadná korespondence. Tvorba a začleňování maker.Excel - databázové úlohy s textovými daty, tvorba a využití souhrnů, třídění, filtrování.Kontingenční tabulky, slučování a přehledy, citlivostní analýza, scénáře. Řešitel. Tvorba databázových formulářů (zamykání buněk, listů, vazby mezi listy, podmíněné formátování, kontrola dat).Výpočty s použitím Excelu, zpracování experimentálních dat (základní statistika, řešení nelineárních rovnic, řešení soustav lineárních rovnic, maticové výpočty, regresní výpočty). Optimalizační výpočty, lineární programování.Supervzorce. Tvorba testovacích formulářů.Import a export dat.

Získané způsobilosti

Student získá přehled a dovednosti při práci s textovým editorem, dokáže efektivně využívat zejména editační (osnova, záložky, odkazy...), korektorské a automatické možnosti tvorby některých struktur (obsah, rejstřík, seznamy obrázků...) při zpracování komplexních dokumentů typu závěrečných prací.

Literatura

Brož, M. Microsoft Office Excel 2007, Podrobná uživatelská příručka, Computer Press, 408 stran. Computer Press, 2007. ISBN 9788025118221.PECINOVSKÝ, J. Word 2007 Grada Publishing s.r.o.,123 stran. Praha: Grada Publishing. KRÁL, M., MAGERA, I. PowerPoint 2007. Brno, Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1619-7.WALKENBACH, J. 222 tipů a triků pro MS Excel 2007. Brno, Computer Press, 2008. ISBN 978-80-251-2206-8.

Požadavky

Účast na cvičeních a přednáškách je povinná.Písemné ověření znalostí probírané látky je formou testu v 9. a 13. týdnu semestru. Hodnocení písemných testů musí být v součtu minimálně 60%.V případě omluvené neúčasti na testu bude student psát náhradní test. Minimální úspěšnost tohoto testu musí být 50%.V případě nesplnění podmínek k zápočtu je třeba absolvovat zápočtový test s minimální úspěšností 50%.

Garant

doc. Ing. Milan Javůrek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Milan Javůrek, CSc.Ing. Libor Havlíček, Ph.D.doc. Ing. Milan Javůrek, CSc.Ing. Pavel Škrabánek, Ph.D.