Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy informačních technologií (KRP / IZITE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / IZITE - Základy informačních technologií, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy z informačních technologií a informačních systémů.Základní struktura počítače, schéma, komponenty, periferie.Způsoby ukládání dat, média, struktura zápisu.Organizace záznamů na médiích.Programové vybavení počítačů, typy.Práce s textovým editorem Word, zásady tvorby dokumentů.Tvorba běžných typů dokumentů, formátování textu, práce s tabulkami, obrázky. Tvorba stylů.Práce s tabulkovým editorem Excel, jeho možnosti a vlastnosti.Zpracování některých matematických a databázových úloh.Počítačové sítě fungování, topologie.Internet a jeho služby. Jazyk HTHL.

Získané způsobilosti

Student získá základní přehled a dovednost při práci s vyučovaným programovým vybavením v rozsahu, potřebném pro další studium na vysoké škole.

Literatura

Taufer, I. a kol. Algoritmy a algoritmizace - vývojové diagramy. Pardubice, 2009. ISBN 978-80-7395-182-5.Horák, J. Hardware, učebnice pro pokročilé. Computer Press Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1741-5.Taufer I., Kotyk J., Javůrek M. Jak psát a obahjovat závěrečnou práci, skripta.Univerzita Pardubice,2009. Uživatelské příručky produktů MS Office.

Požadavky

Účast na cvičení a přednáškách. Provedení všech úloh zadaných na cvičení, v případě absence náhradní zadání po dohodě s vyučujícím. Písemné ověření znalosti daného okruhu probírané látky ve 4.,8. a 13. týdnu semstru. Hodnocení testů min.50%, výsledky budou zohledňovány při zkoušce. V případě omluvené neúčasti na testu, lze po dohodě s vyučujícím absolvovat náhradní test.

Garant

doc. Ing. Milan Javůrek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Milan Javůrek, CSc.Ing. Marek JonášIng. Marek JonášIng. Luboš RejfekIng. Pavel Rozsíval