Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy programování (KRP / IZKPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRP / IZKPR - Základy programování, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice a motivace programování, postup při programování, úvod do Matlab Language.2. Proměnná, výraz, příkaz, primitivní datové typy.3. Operátory, příkazy pro řízení toku programu.4. Jednorozměrná pole, vícerozměrná pole.5. Řetězce.6. Třídy, objekty, metody, konstruktory.7. Základy zapouzdření, přístupová práva.8. Úvod do jazyka UML.9. Základy dědičnosti.10. Výjimky.11. Práce s textovými soubory.12. Vnitřní třídy, vnořené třídy.13. Základy GUI aplikací.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen implementovat jednoduché algoritmy pomocí programovacího jazyka Matlab Language.

Literatura

DUŠEK F. Matlab a Simulink - úvod do používání. Pardubice, 2000. ISBN 80-7194-475-0.DOŇAR B., ZAPLATÍLEK, K. Matlab pro začátečníky. Praha. ISBN 80-7300-175-6.DOŇAR B., ZAPLATÍLEK, K. Tvorba uživatelských aplikací. Praha. ISBN ISBN 80-7300-133-.HANSELMAN D., LITTLEFIELD B. Mastering Matlab. New Jersey, 2011. ISBN 0-13-6013-30-9.

Požadavky

Podmínkou pro získání zápočtu je účast na cvičeních (povoleny max. dvě absence) - alternativou je vypracování zápočtové práce. Doporučené je samostudium z dostupné literatury.Zkouška se skládá z části písemné (teoretický i praktický test) a ústní.

Garant

Ing. Michael Bažant, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Doležel, Ph.D.Ing. Petr Doležel, Ph.D.Ing. Martin Mariška