Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z algor. a dat.struktur (KST / IDSDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / IDSDS - Vybrané kapitoly z algor. a dat.struktur, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je prezentace základních koncepcí a aplikací pokročilých datových struktur a algoritmů zejména z oblasti intervalového a vícerozměrného vyhledávání (k-D stromy, prioritní vyhledávací stromy, intervalové stromy, quad stromy, oktálové stromy, grid soubory), hashovacích tabulek (statické hashovací techniky, hashovací soubory s dynamickým hashováním) a multi-indexovaných souborů (soubory s úplným indexem, invertované soubory).

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu jsou získány informace o vybraných pokročilých datových strukturách a algoritmech, což přispívá k získání dovedností uplatnitelným při navrhování a efektivních realizacích informačních a řídicích systémů.

Literatura

GOODRICH, M. T.; TAMASSIA, R. Algorithm Design. Hoboken (NJ), John Wiley & Sons, 2002. LEWIS, H. R.; DENENBERG, L. Data structures and their algorithms. Berkley, Adison-Wesley, 1997. CORMEN, H. a kol. Introduction to algorithms. Boston, MIT Press, 2001.

Požadavky

Kromě přezkoušení ze znalostí teoretických principů probraných datových struktura a algoritmů je požadavek na implementaci softwarové aplikace využívající vybrané datové struktury a algoritmy.

Garant

prof. Ing. Antonín Kavička, Ph.D.