Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diskrétní simulace technolog. procesů (KST / IDSTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / IDSTP - Diskrétní simulace technolog. procesů, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je prezentace zejména barvených Petriho sítí (hierarchických i nehierarchických), které umožňují vytvářet modely zobecněných technologických procesů, provádět jejich analýzu, resp. verifikaci a realizovat příslušné simulační experimenty vzhledem ke konkrétním prověřovaným vstupním podmínkám.

Získané způsobilosti

Absolvováním předmětu jsou získány informace o vybraných přístupech, resp. formalismech modelování a simulace, což přispívá k získání dovedností uplatnitelných při analýze, navrhování a verifikaci technologických procesů.

Literatura

JENSEN, K. Coloured Petri nets. Berlin, Springer-Verlag, 1996. BANKS, J. Handbook of simulation & Sons. New York, John Wiley, 1998. ZEIGLER, B. P. a kol. Theory of modeling and simulation. New York, Academic Press, 2000.

Požadavky

Kromě přezkoušení ze znalostí teoretických principů modelování a simulace technologických procesů je požadavek na vybudování simulačního modelu odrážejícího technologické procesy z vybrané aplikační domény.

Garant

prof. Ing. Antonín Kavička, Ph.D.