Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování databázových systémů (KST / INPDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / INPDS - Projektování databázových systémů, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní principy obejktivně-orientovaného návrhu.Návrh architektury aplikace.Návrh struktury a chování aplikace.Návrhové vzory.Transformace objektového modelu do relačního modelu.Organizace projektu podle metodiky UP.Plánovaní projektu.Správa verzí a konfigurací.Testování.

Získané způsobilosti

Vytvořit kvalitní objektový model systému s použitím principů objektového dizajnu.Poznat a umět použít základní návrhové vzory.Poznat a umět aplikovat aktivity příslušné k disciplíně Návrh procesu UP.Umět zorganizovat a naplánovat projekt tvorby databázového systému.Umět zřídit a používat systém pro správu verzí a konfigurací.Poznat a být schopný navrhnout a vykonat různé druhy testů.

Literatura

C. J. Date. An Introduction to the Database systemsAddison Wesley, 8th edition, 2004. Addison Wesley, 8th edition, 2004. Whitten, Bentley, Dittman. Systems Analysis & Design Methods. McGrawHill, 6th edition, 2004. Dennis, Haley-Wixom, Tegarden. Systems Analysis And Design With UML Version 2.0. Wiley, 2nd edition, 2005. Arlow, J., Neustadt, I. UML 2 a unifikovaný proces vývoje aplikaci. Brno, Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1503-9.Page-Jones M. Základy objektově orientovaného návrhu v UML. GRADA, 2001. ISBN 80-247-0210-X.

Požadavky

Nutným předpokladem pro účast na tomto předmetu je úspěšné absolvování předmet u "Projektování SW systémů, UML"K získání zápočtu je nutné vypracovat semestrální práci.

Garant

prof. Ing. Simeon Karamazov, Dr.Ing. Jaroslav Lach

Vyučující

Ing. Jaroslav LachIng. Jan FikejzIng. Jaroslav Lach