Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Postrelační databázové systémy (KST / INPOD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / INPOD - Postrelační databázové systémy, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy objektově-orientovaných databázových systémů.Databázový systém db4objects jako příklad objektově-orientovaného databázového systému.Relační databázové systémy, relační model a relační algebra - opakování.Modelování složitých objektů a dědičnost v relačním modelu.Jazyky typu D a jazyk TurorialD jako příklad implementace tohoto typu jazyka.

Získané způsobilosti

Schopnost používat a aplikovat různé druhy databázových systémů.Schopnost porovnat databázové systémy vycházejíc z různých modelů, znát jejich výhody a nevýhody.Schopnost rozhodnout se pro vhodný databázový systém v závislosti od druhu vytvářeného softwaru.

Literatura

C. J. Date. An Introduction to the Database systemsAddison Wesley, 8th edition, 2004. Addison Wesley, 8th edition, 2004. C. J. Date, H. Darwen. Databases, types and the relational model, Addison Wesley; 3 edition, 2006. Dokumentace produktu Dataphor. Dokumentace produktu db4objects. http://www.thethirdmanifesto.com/.

Požadavky

Nutným předpokladem pro účast na výuce tohoto předmětu je úspěšné absolvování předmětů Architektura a techniky databázových systémů a Projektování databázových systémů.

Garant

Ing. Jaroslav Lach

Vyučující

Ing. Daniel Honc, Ph.D.Ing. Jaroslav LachIng. Daniel Honc, Ph.D.Ing. Jaroslav Lach