Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy programování (KST / IZAPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / IZAPR - Základy programování, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy z oblasti programování, vyšší programovací jazyky, programovacíparadigmata2. Postup při programování, úvod do programovacího jazyka Java3. Vývojová prostředí, základní prvky jazyka Java, konvence jazyka Java4. Datový typ, proměnné, literály, konstanty, výrazy, operátory, příkazy, reprezentace čísel s pohyblivou řádovou čárkou5. Přehled operátorů, příkazy, přetypování6. Příkazy řízení toku7. Formátovaný výstup, třídy, objekty, pole, chyby v programech8. Třídy, objekty, metody, předávání argumentů metod9. Konstruktory, přetěžování metod a konstruktorů, statické proměnné a metody10. Balíčky, grafické znázornění tříd, základy zapouzdření11. Diagram tříd, asociace, dědičnost, abstraktní třídy12. Polymorfismus, třídy String, StringBuilder, String Buffer13. Rozhraní, výjimky

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen implementovat jednoduché algoritmy pomocí programovacího jazyka Java.

Literatura

Hunt John. Guide to the Unified Process Featuring UML, Java and Design Patterns, 2nd edition. 2003. ISBN 978-1852337216.Freeman Steve, Pryce Nat. Growing Object-Oriented Software, Guided by Tests. 2009. ISBN 978-0321503626.Horton, I. Java 5. Praha: Neocortex, s.r.o. ISBN 80-86330-12-5.

Požadavky

Podmínkou pro získání zápočtu je účast na cvičeních a získání alespoň 50 bodů během semestru (maximálně lze získat 100 bodů). Doporučené je samostudium z dostupné literatury.Zkouška se skládá z části písemné (teoretický i praktický test) a ústní.

Garant

Ing. Michael Bažant, Ph.D.doc. Ing. František Dušek, CSc.

Vyučující

Ing. Michael Bažant, Ph.D.Ing. Michael Bažant, Ph.D.Ing. Karel ŠimerdaIng. Petr Veselý