Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektování databázových systémů (KST / PPSDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KST / PPSDP - Projektování databázových systémů, Fakulta elektrotechniky a informatiky, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Oblast informačních a databázových systémů - účastníci vývoje, architektura informačních systémů, životní cyklus informačních systémů.Definování a specifikace požadavků na informační systém - vytvoření modelů systému, procesní model, datový model, provádění kontrol kvality (konzistence a úplnosti) modelů.Návrh systému - návrh architektury aplikace, návrh databáze, návrh vstupů a výstupů.Analýza a návrh konkrétního informačního, resp. databázového systému pomocí vybraného CASE nástroje (např. Oracle Designer apod.).

Získané způsobilosti

Studenti získají potřebné znalosti z oblasti projektování databázových systémů (zpracování analýzy a návrhu zadaného vlastního informačního, resp. databázového systému netriviálního rozsahu s využitím vybraného CASE nástroje).

Literatura

Date, C. An Introduction to database systems. Boston, Addison Wesley, 2003. ISBN 0321197844.Matiaško, K. Databázové systémy. Žilina, vydavatelství EDIS Žilinské univerzity, 2002. ISBN 80-7100-968-7.http://www.yourdon.com/Whitten, J. a kol. Systems analysis and desing methods. New York, McGraw-Hill, 2005. ISBN 0073052337.

Požadavky

Podmínkou k udělení zápočtu je úspěšné zpracování semestrálních prací (zpracování analýzy a návrhu zadaného vlastního informačního, resp. databázového systému netriviálního rozsahu s využitím vybraného CASE nástroje).

Garant

doc. Ing. Oktavián Strádal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jaroslav LachIng. Jan FikejzIng. Jaroslav Lach