Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Národní účetnictví (FES / DNUC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FES / DNUC - Národní účetnictví, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podstata a význam národního účetnictví.Prvky systému národního účetnictví (kategorie, soustava účtů, sektorové účty - SNA, ESA).Národní účty a jejich mezoekonomická desagregace.Regionální účty.Satelitní účty.Matice sociálního účetnictví.

Získané způsobilosti

Student prohloubí své znalosti práce se statistickými daty využitelnými v ekonomickém výzkumu, porozumí souvislostem mezi popisovanými jevy a procesy, zdokonalí svou schopnost argumentovat a obhajovat svá odborná stanoviska, dokáže přitom využít znalostí z jiných předmětů, zejména makroekonomie a účetnictví.

Literatura

Hronová, S., Fischer, J., Hindls, R. a Sixta, J. Národní účetnictví. Nástroj popisu globální ekonomiky. Praha , 2009. ISBN 978-80-7400-153-6.Vysušil, J. Národní účty a meziodvětvové vztahy. Praha, 2002. ISBN 80-200-1010-6.webové sránky UNSTAT. http://www.czso.czwebové stránky Eurostatu.

Požadavky

Student prokáže schopnost samostatného zpracování tématu/témat, jejich přesvědčivé prezentace a argumentace v rámci diskuze. V rámci odborného dialogu v rozsahu probíraných témat bude schopen reagovat a argumentovat na patřičné úrovni.

Garant

doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.doc. PaedDr. Jana Kubanová, CSc.