Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo a řízení (FES / DPAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FES / DPAR - Právo a řízení, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Legislativní reforma versus legislativní změnaAutopoiéze v hospodářském řízení a v právuParadigmata, prameny a systémové vlastnosti evropského práva a správyParadigmata, prameny a systémové vlastnosti transnacionálního a globálního práva a správyNew Public Management a "New Public Law"

Získané způsobilosti

Studenti získají zkušenosti v interdisciplinárním výzkumu právní regulace s důrazem na transnacionální a globální řízení.

Literatura

HARLOW, C. Accountability in the European Union. Oxford: Oxford University Press, 2002. CRAIG, P. EU Administrative Law. Oxford: OUP, 2006. SCHWARZE, J. European Administrative Law. London Sweet and Maxwell, 2006. SENDEN, L. Soft Law in European Community Law. Oxford: Hart, 2004. MAOR, M., LANE, K., E. Comparative Public Administration I a II. Dartmouth: Ashgate, 1999. JOERGES, Ch., DEHOUSSE, R. Good Governance in Europe´s Integrated Market. Oxford : Oxford University Press, 2002. JOERGES, D. Christian et. al. Transnational Governance and Constitutionalism. Oxford: Hart, 2004.

Požadavky

Kurz lze absolvovat při splnění těchto podmínek: účast na seminářích, vypracování a prezentace seminární práce.

Garant

prof. JUDr. Richard Pomahač, CSc.