Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Procesní přístup k řízení podniku (FES / DPPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FES / DPPR - Procesní přístup k řízení podniku, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Shrnutí myšlenkového zázemí moderní manažerské teorie a praxe, změny v podmínkách podnikatelské činnosti 80. a 90. let, které byly zázemím pro vznik a rozvoj procesního řízení a reengineeringových přístupů. Vliv informatizace, zejména IS/IT (práce M. Hammera a J. Champyho).2. Vysvětlení podstaty a klasické pojetí podnikového reengineeringu (práce M. Hammera a J. Champyho). Ilustrace "reengineeringového myšlení" a jeho místo v ostatních směrech moderního manažerského myšlení a jednání 90. let.3. Metodika analýzy podnikových procesů, její principy, základní souvislosti, vazby na reengineeringové procesy4. Vazby analýzy podnikových procesů na proces vývoje IS/IT podniku. Procesní modelování a jeho význam v procesu vývoje IS/IT podniku.5. Vývoj myšlenek reengineeringu v průběhu 90. let, krize reengineeringu a její důsledky. Různá pojetí reengineeringu, přehled existujících metodik a nástrojů.

Literatura

Řepa V. "Business Processes Based Information Systems Development", Proceedings of the BIS 99 International Conference, Springer Verlag, London. Řepa V. "Hybrid development methodology", in Proceedings of 5th. Conference on Business Information Technology BIT 95, Department of Business Information Technology, Manchester Metropolitan University, 12 stran. Vodáček L., Rosický A. Informační management - Pojetí, poslání a aplikace. Management Press, Praha, 1997. Řepa V. "Methodology for Business Processes Analysis", Proceedings of the ISD 98 International Conference, Bled, 12 stran. Řepa, V. a kolektiv. Metody a techniky vývoje informačního systému. Ekopress, Praha, 1999. Řepa, V. Podnikové procesy - procesní modelování a řízení. Grada Publishing, Praha, 2005. Hammer, M., Champy, J. Reengineering the Corporation - A Manifesto for Business Revolution. Harper Business, New York, 1993.