Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trendy v softwarových architekturách (FES / DTSA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FES / DTSA - Trendy v softwarových architekturách, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Design a jeho cíle.Softwarová architektura (různá pojetí).Architektonické styly a vzory.Data flow architektury.Roury.Filtry.Datové abstrakce.Strukturovaný a objektový přístup k softwarové architektuře.Událostmi řízené architektury.Návrhový vzor Model View Controler.Blackboard architektury.Dekompozice systému do subsystémů horizontální a vertikální.Vrstevnaté systémy (2, 3, 4 vrstvy).Uzavřené a otevřené vrstevnaté architektur.Client-Server versus Peer-to-Peer architektury.Broker architektury pro distribuované systémy.Hierarchické systémy.Servisně orientované architektury.Distribuované architektury.Mobilní architektury.POSA (Pattern-Oriented Software Architecture).Architektonické vzory pro adaptivní systémy.Heterogenní architektury.Paralelní systémy a jejich architektury.Mobilní systémy a jejich architektury.Metodologie pro mobilní architektury.

Získané způsobilosti

Student bude schopen volit a vhodně aplikovat moderní technologie v softwarových architekturách.

Literatura

P. Clements , F. Bachmann, L. Bass, D. Garlan, J. Ivers, R. Little, R. Nord , J. Stafford. Documenting Software Architectures: Views and Beyond. Addison-Wesley, 2002. ISBN 0321552687.B. Bruege, A. Duboit. Object Oriented Software Engineering Using UML, Patterns, and Java. Prentice Hall, 2004. ISBN 0136061257.N. M. Josuttis. SOA in Practice: The Art of Distributed System Design (Theory in Practice). O Reilly Media, 2007. ISBN 0596529554.R. N. Taylor , N. Medvidovic, E. M. Dashofy. Software Architecture: Foundations, Theory, and Practice. Viley, 2009. ISBN 0470167742.B. Silver. BPMN Method and Style: A levels-based methodology for BPM process modeling and improvement using BPMN 2.0. Cody-Cassidy Press, 2009. ISBN 0982368100.D.S. Linthicum:. Cloud Computing and SOA Convergence in Your Enterprise: A Step-by-Step Guide. Addison Wesley Professional, 2014. ISBN 0321996437.T. Erl. SOA Design Patterns (The Prentice Hall Service-Oriented Computing Series). Prentice Hall PTR, 2009. ISBN 0136135161.

Požadavky

Zpracování a úspěšné obhájení zadaného projektu z probírané látky v rámci odborné diskuze s důrazem na implementaci získaných poznatků v rámci doktorské disertační práce doktoranda. Všeobecný pohled doktoranda na moderní technologie softwarových architektur.

Garant

doc. Ing. Miloslav Hub, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miloslav Hub, Ph.D.doc. Ing. Filip Malý, Ph.D.