Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejná ekonomie a správa (FES / DVES)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FES / DVES - Veřejná ekonomie a správa, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení veřejného sektoru ve smíšené ekonomice, přístupy k potřebnosti veřejného sektoruTržní selhání a důvody pro vládní intervenceVeřejné a smíšené statky a veřejná volbaVeřejné financování, rozpočtová soustava a veřejné rozpočtyVeřejné příjmy a veřejné výdaje. Typologie, struktura a vývojové tendencePříčiny selhání veřejného sektoru. Efektivnost veřejného sektoruŘízení veřejného sektoru. Úloha veřejné správy v řízení veřejného sektoruVztah státní správy a samosprávy, územní samospráva a její působnost v ČR, systém obcíÚloha regionálního stupně veřejné správy a české kraje a regiony soudržnostiPrincipy prostorové alokace příjmů a výdajů

Literatura

Stiglitz, J. Ekonomie veřejného sektoru. Praha: Grada, 1997. Ochrana, F.,Pavel.J, Vítek, L. Veřejný sektor a veřejné finance-Financování podnikatelských a nepodnikatelských aktivit. Praha, 2010. Provazníková, R. Financování měst, obcí a regionů. Teorie a praxe. 2. rozšířené vydání. Praha: Grada Publishing, 2009. ISBN 978-80-247-2789-9.Hendrych, D. Správní věda- Teorie veřejné správy. Praha: W. Kluwer, 2009. ISBN 978-80-7357-458-1.

Garant

doc. Ing. Romana Provazníková, Ph.D.