Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě managementu podniku (FES / DVSMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FES / DVSMP - Vybrané statě managementu podniku, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Management a společenské změny, vývoj manažerského jednání a myšlení, znalostní podnik a principy fungování znalostního podniku. Proces přípravy a realizace podnikatelských projektů. Technickoekonomická studie podnikatelských projektů. Finanční analýza a hodnocení ekonomické efektivnosti podnikatelských projektů. Analýza rizika podnikatelských projektů. Aplikace rizika v investičním rozhodování. Respektování nepeněžních dopadů při hodnocení projektu. Flexibilita investičních projektů. Reálné a finanční opce, jejich pojetí, druhy a stanovení hodnoty. Oblast využití reálných opcí. Vybrané problémy předmětu podle zaměření doktorské práce.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu studenti získají schopnosti analyzovat teoretické zásady znalostního podniku a principů jeho fungování. Analyzovat a modelovat náklady a přínosy podnikatelských projektů včetně faktorů rizika působících na jejich efektivnost a využít flexibilitu projektu pro zvýšení jejich efektivnosti případným využitím reálných opcí.

Literatura

Truneček, J. Znalostní podnik ve znalostní společnosti. Praha: Profesional Publishing, 2003. ISBN 80-86419-35-5.FREIBERG, F. Finanční controlling - Koncepce finanční stability firmy. Praha: Management Press, 1996. ISBN 80-85943-03-4.FOTR, J., SOUČEK, I. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Praha: Grada, 2005. HAMMER, M., CHAMPY, D. Reengineering - Radikální přeměna firmy. Praha: Management Press, 2000.

Požadavky

Student musí při zkoušce prokázat znalosti odpřednášené problematiky, které může vhodně použít v rámci postupů a metod pro ověření stanovených hypotéz řešení budoucí disertační práce.

Garant

prof. Ing. Vlastimil Melichar, CSc.