Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Znalostní management (FES / DZMM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FES / DZMM - Znalostní management, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Budou rozebírány případové studie zavádění metod a přístupů znalostního managementu do organizací, přičemž budou zdůrazňovány a zobecňovány ty principy a postupy, které jsou pro současný znalostní management nejvíce charakteristické. Přitom bude výběr případových studií a další studijní literatury orientován tak, aby byl co nejblíže tématu disertační práce doktoranda a tím přispěl k rozvoji jeho orientace v problematice a podpořil realizaci jeho disertace.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se budou studenti orientovat v současných přístupech ke znalostnímu managementu a budou schopni navrhnout systémy na podporu znalostního managementu.

Literatura

AWAD, E., GHAZIRI, H.M. Knowledge Management. Pearson Education, Upper Saddle River, NJ, 2004. MLÁDKOVÁ, L. Management znalostí v praxi. Praha: Professional Publishing, 2004. MLÁDKOVÁ, L. Moderní přístupy k managementu: Tacitní znalost a jak ji řídit. Praha: C. H. Beck, 2005. BUREŠ, V. Znalostní management a proces jeho zavádění: Průvodce pro praxi. Praha: Grada Publishing, 2007. BERGERON, B. Essentials of Knowledge Management. New York: J. Wiley & Sons, 2003. Holsapple, C.W. (ed.). Handbook on Knowledge Management 2: Knowledge Directions. Springer, Berlin, 2003. Dalkir, K. Knowledge Management in Theory and Practice. Elsevier Butterworth - Heinemann. Burlington, MA, 2005. Davenport, T., Prusak, L. Working knowledge: How organizations manage what they know. Harvard Business School Press, Boston, 1998.

Požadavky

Student si v průběhu studia osvojí základní otázky metodologie vědy. Výuka bude zakončena obhajobou samostatného projektu, kde posluchač prokáže potřebnou úroveň zvládnutí přednášené látky.

Garant

doc. Ing. Petr Hájek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Hájek, Ph.D.