Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Economics II (UEV / AEKO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / AEKO2 - Economics II, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášená témata:Ekonomické chování spotřebitele.Teorie poptávky.Produkční funkce a teorie výroby.Teorie dokonalé konkurence.Formy tržních struktur v nedokonalé konkurenci.Tvorba cen a cenová diskriminace.Trhy výrobních faktorů.Model produkt-výdaje: určení rovnovážné produkce.Vnitřní a vnější rovnováha ekonomiky-model IS-LM-BP.Základní teorie měnového kurzu.Trh práce a nezaměstnanost.Model AD-AS a účinnost fiskální a monetární politiky.Vztah inflace a nezaměstnanosti-Phillipsovy křivky.

Literatura

Fischer, S. Economics. New York:McGraw Hill, 1988. Dornbush, R., Fisher, S. Macroeconomics. New York:McGraw Hill, 1990. Gartner, M. Macroeconomics, 2nd edition. 2006. ISBN 0-273-70460-5.

Požadavky

Podmínkou pro udělění zápočtu je účast na cvičeních (75 %)a aktivita na cvičeních; složení průběžných zápočtových testů s úspěšností 60 % (z celkového bodového součtu). Zkouška je písemná. Požaduje se znalost a porozumění dané látce.

Garant

doc. Ing. Romana Provazníková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lucie Sobotková, Ph.D.Ing. Lucie Sobotková, Ph.D.