Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Economics of Public Sector (UEV / AEPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / AEPS - Economics of Public Sector, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problémuEkonomie a veřejná ekonomieVeřejný a neziskový sektorSmíšená ekonomika a příčiny existence veřejného sektoruVelikost veřejného sektoruFunkce veřejného sektoruAlokační funkceRedistribuční funkceKolektivní statkyExternalityPřirozený monopol

Získané způsobilosti

Student bude schopen řešit dílčí problémy veřejné ekonomie; bude chápat příčiny a důsledky jednotlivých procesů veřejné ekonomiky; bude umět vybrat a aplikovat adekvátní metody řešení vybraných problémů veřejné ekonomie i ekonomiky; své postupy bude umět zdůvodnit a obhájit v odborné diskusi.

Literatura

STIGLITZ, J. E.:. Economics of the Public Sector. New York: Norton, 1988. CONNOLLY, S., MUNRO, A.:. Economics of the Public Sector. Harlow: Prentice Hall, 1999.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu v řádném termínu je úspěšné složení zápočtového testu (má dvě části - průběžný test v týdnu 25. - 29. 11. a test v závěru semestru). Zápočet získá ten, kdo získá za oba testy víc jak 60 % úspěšnost. Zkouška je písemná, příp. ústní.

Garant

doc. Ing. Jan Stejskal, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Stejskal, Ph.D.doc. Ing. Jan Stejskal, Ph.D.